Hundkvalitet-logo-1000pxqqqÖÖ

Vätskeersättning 400g

Pris:
199 kr
Inkl. 25% Moms
Typ:
Vätskeersättning
Antal:
Kommentar till butiken:
Finns i lager
Svenska DjurApotekets Vätskeersättning är utvecklad för att ge din hund snabb näring och de viktigaste elektrolyterna som behövs för återhämtning vid tex akut diarré, måttlig uttorkning eller för återhämtning vid hårt arbete för aktiva hundar.
Fått tips från uppfödare att vätskeersättning är super att ge tikar under valpning och även till valpar som får diarréer när de diar så är vätskeersättning outstanding.


Produktbeskrivning:
Svenska DjurApotekets Vätskeersättning är utvecklat för att kompensera den vätske- och elektrolytförlust som kan uppstå hos både hund och katt. Glukos och maltodextrin ger snabb energi och elektrolyterna för att återställa balansen av mineraler i kroppen.
Svenska DjurApotekets Vätskeersättning är ett pulver med snabb näring från glukos och maltodextrin plus alla de viktigaste elektrolyterna i form av natrium, kalium, kalcium, magnesium och zink. Vätskeersättningen ska användas för att djuret ska kunna återhämta sig i samband vid hårt arbete, akut diarré och måttlig uttorkning vid t.ex. varmt väder.
Vid diarré förloras stora mängder vätska ur kroppen. Om inte vätskan ersätts är det risk att djuret torkar ur. Hårt arbetande hundar kan med fördel ges vätskeersättning för att snabbt få tillbaka energi och därmed en snabbare återhämtning vid t.ex. jakt och tävling.
Rekommenderas vid:
Mag- och tarm störningar (akut diarré) där vätskeförlust uppstår.
Hög värme, varma sommardagar eller färd i varm bil, tåg, etc.
Hårt arbete, som för jakthundar, vallhundar, spårhundar, draghundar och tävlingshundar.

 
INGREDIENSER: Glukos, maltodextrin, kaliumklorid, kalciumcitrat, natriumklorid, natriumcitrat, magnesiumsulfat, zinksulfat.
Deklaration per dosmått á 10g(15ml)
Glukos4,9g
Maltodextrin3,3g
Kalium200mg
Natrium160mg
Kalcium120g
Magnesium60mg
Zink2mg
Klorid330mg
 
Näringsdeklaration/100g
Protein0%
Aska 8%
Kolhydrater 82%
Fett 0%
Vattenhalt 4%
Energi 328 kcal
 
DOSERING
Blanda 1 dosmått med 0,5liter vatten, 2 dosmått med 1 liter osv. Ge djuret fri tillgång att dricka. Om djuret inte dricker frivilligt kan man använda en plastspruta och ge ersättningen rakt i mungipan, se till att djuret sväljer mellan de små doserna.
Färdigblandad lösning bör förbrukas inom ett dygn.

Katt och liten hund upp till 11kg, 1 dosmått
Hundar mellan 10-20kg, 2 dosmått
Hundar mellan 20-30kg, 3 dosmått
Hundar 30-40kg+, 4 dosmått